AZ trots op jonge garde: "Van grote waarde geweest"

12 juni 2015, 17:31

AZ is er van doordrongen dat de jeugd de toekomst heeft. De Alkmaarders kregen in mei de Rinus Michels Award uitgereikt voor beste jeugdopleiding van Nederland, een prijs die hoofd jeugdopleiding Aloys Wijnker koestert. "Het is een mooie erkenning. En ook goed voor onze naamsbekendheid."

Wijnker licht toe waarom de naamsbekendheid een boost krijgt door de uitverkiezing. "Niet zozeer omdat mensen AZ nog beter moeten leren kennen, maar wel dat ze de koppeling moeten gaan maken met opleiden en dat het hier op een goede manier gebeurt. Ik zie het in mindere mate als een beloning voor ons werk. Dat gevoel haal ik meer uit het debuut en belangrijke acties van jeugdspelers in het eerste elftal. Dit is een bevestiging."

Het hoofd van de Alkmaarse jeugdopleiding spreekt van een doorbraakjaar. "Ik denk dat nu voor iedereen duidelijk wordt wat wij al jaren weten en zagen in de prestaties van onze jeugdteams en ontwikkeling van individuele spelers. Dat anderen het nu zien, is mede gekoppeld aan de successen van ons eerste elftal. Wesley Hoedt, Thom Haye, Dabney dos Santos, Derrick Luckassen en Ridgeciano Haps: ze hebben allemaal hun aandeel gehad in de derde plaats. En we mogen Joris van Overeem ook niet vergeten, die een geweldig seizoen doormaakte bij FC Dordrecht en daar werd gekozen tot Speler van het Jaar."

Toch is Wijnker niet van plan om op de lauweren te rusten na het binnenhalen van de Rinus Michels Award. "We moeten wakker blijven. Het doel is om de opleiding continu beter te maken en spelers af te leveren die AZ 1 beter maken, kampioen maken en Europees succes laten behalen. En wat de buitenwacht daar dan van denkt en of het een volgende Rinus Michels Award oplevert, is bijzaak."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen