Groep H: Kroatië en Italië gelijk, Noorwegen faalt

12 juni 2015, 22:54   Bijgewerkt: 12 juni 2015, 23:32

Kroatië en Italië hebben vanavond (vrijdag) de punten gedeeld. In een leeg stadion in Split werd het 1-1. Beide treffers vielen voor de pauze. Noorwegen had plek twee in Groep H over kunnen nemen van de Italianen, maar dat land kwam niet verder dan 0-0 tegen Azerbeidzjan. 

Bij Kroatië tegen Italië stond vanavond de koppositie in Groep H op het spel. In het stadion in Split was een vermakelijke eerste helft te zien, alleen waren er geen supporters in het stadion aanwezig om daarvan te genieten. Door incidenten in de vorige thuiswedstrijd van Kroatië moest het land tegen de Italianen zonder supporters spelen. Dat was jammer, aangezien de eerste helft een zeer aantrekkelijke was.

Al na zeven minuten kreeg de thuisploeg een strafschop, maar Mario Mandzukic zag zijn inzet gekeerd worden door Gianluigi Buffon. Niet veel later viel alsnog de 1-0, Mandzukic had het vizier ditmaal wel op scherp staan. De spits van Atlético Madrid kon de bal van dichtbij binnenschuiven na goed werk van Ivan Rakitic. De goal viel in tumultueuze fase. Kort voor de openingsgoal dacht Italië namelijk op voorsprong te komen, maar de treffer van Stephan El Shaarawy werd afgekeurd. De Italianen protesteerden nog toen Kroatië in de counter de 1-0 maakte. Toch kwam Italië in een pittige eerste helft nog wel langszij. Antonio Candreva benutte met een Panenka een strafschop en zorgde kort voor de pauze voor de 1-1.

Bij Italië begon Graziano Pellè overigens in de basis. De spits van Southampton zag dat er na de pauze niet meer gescoord werd, waardoor Kroatië de koploper in Groep H blijft. Noorwegen kon de Italianen passeren bij een zege, maar het Scandinavische land beet zich stuk op Azerbeidzjan. Het bleef 0-0, waardoor de Noren de achterstand van twee punten op La Squadra Azzurra behouden.  

Bulgarije boekte vanavond een minimale zege op Malta. Er werd met 0-1 gewonnen, dankzij een goal van Ivelin Popov.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen