Mulder: "Hazard wil de boel niet aan flarden scheuren"

Ger
13 juni 2015, 16:40

België slikte vrijdagavond in de EK-kwalificatie een verrassende nederlaag in de uitwedstrijd tegen Wales (1-0). Jan Mulder, zelf jarenlang actief voor de Belgische topclub Anderlecht, had vooral meer verwacht van Eden Hazard.

"Hij is een wereldklassespeler - ik kan er niet genoeg van krijgen. Hij zit in de categorie van Messi. Maar het verschil met Messi is: Messi gaat een een-tweetje aan omdat hij een doelpunt ruikt, om zelf te scoren. Hazard gaat een een-twee aan om een assist te geven", zegt Mulder bij Sporza. "Hazard deed wel zijn best en was wel aanwezig. Maar als ik hem vergelijk met een Cruijff, hij speelt met dezelfde klasse. Maar die had de wil om de boel aan flarden te scheuren. Hazard niet, net niet. Het zit hem in de geest..."

De Rode Duivels hadden enkele dagen eerder nog indruk gemaakt in de oefeninterland bij Frankrijk (3-4). "Maar België is nooit in staat om drie wedstrijden achter elkaar fantastisch te spelen. Ik weet niet waar het aan ligt", aldus Mulder. "Het spel werd trager en voorspelbaarder. Het was juist niet zo verrassend. Word eens een keer opportunistisch. Dat eindeloos gecombineer in de breedte, het leek het Nederlands elftal wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen