Fraser niet bezorgd om programma, wel om arbitrage

13 juni 2015, 17:54

PSV-thuis, FC Twente-uit, FC Utrecht-thuis en Ajax-uit: het seizoen had makkelijker kunnen beginnen voor ADO Den Haag. Coach Henk Fraser blijft er nuchter onder, maar een dergelijke start komt hem wel bekend voor.

"Je moet ze allemaal een keer spelen. Ik heb alleen het gevoel dat de KNVB het schema heeft gekopieerd", aldus Fraser bij Omroep West, doelend op de start van het vorige seizoen. Destijds trof ADO in de eerste vier speelrondes Feyenoord, FC Twente, FC Groningen en Cambuur. "Op papier is deze opening lastig, maar op papier doen wij het tegen moeilijke tegenstanders vaak goed."

"De prijzen worden pas aan het einde verdeeld. Wij zijn dit seizoen drie keer kansloos geweest. Dat was in de uitwedstrijden tegen PEC Zwolle (3-1), Vitesse (6-1) en AZ (3-1). Het ligt allemaal dicht bij elkaar. Ik maak mij niet zo'n zorgen", aldus Fraser. De oefenmeester maakt zich vooral druk over het optreden van de scheidsrechters in de eerste weken van de competitie.

"Zij zijn dan zo scherp dat je voor een scheet al geel krijgt", stelt Fraser. "Het contrastverschil is gewoon te groot. In de openingswedstrijd tegen Feyenoord kregen wij acht gele kaarten, sommige voor helemaal niets. In de voorlaatste wedstrijd tegen Willem II was de eerste overtreding op Danny Bakker gewoon rood, en daar wordt dan niets voor gegeven. Aan het einde van het seizoen laten de scheidsrechters het allemaal een beetje vieren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen