Van Persie na einde hectisch jaar: "Dit geeft lucht"

14 juni 2015, 21:05

Een turbulent seizoen is ten einde gekomen voor Robin van Persie. Na de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in en tegen Letland (0-2 winst) zit het lange seizoen erop voor de 31-jarige aanvaller. Er is een spannende zomer voor hem aangebroken, aangezien zijn voetbaltoekomst nog altijd niet duidelijk is. Hij gaat daar uiteraard mee bezig, maar zal ook veel rust pakken.

"In Engeland is er geen winterstop, waardoor ik nu voor het eerst in elf maanden een break heb. Ik ga nu even weinig doen en daarna weer opstarten", zegt Van Persie in een vraaggesprek met De Telegraaf. Hij kon het verschil niet maken bij Oranje, maar is ondanks zijn wissel wel tevreden. "We hadden van tevoren afgesproken dat ik alles zou geven. En dat de bondscoach en Danny Blind vervolgens zouden beslissen hoe lang. Dat was geen probleem. Het ging om drie punten en het positieve is dat we dichter bij Tsjechië zijn gekomen."

De aanvoerder van Oranje weet dat het een hectisch jaar was. "Maar dat maakt ons extra blij met deze overwinning", reageert Van Persie. "Als we hadden gelijkgespeeld, zou de druk er weer vol op zitten. En dat wil je niet vlak voor de vakantie. Deze 2-0 heeft ons weer wat lucht gegeven. We staan op drie punten van de Tsjechen en krijgen IJsland én Tsjechië nog thuis. We hebben de afgelopen jaren de luxe gehad dat de kwalificatie na vier of vijf wedstrijden min of meer was gespeeld. Ik vind het geen probleem dat elke wedstrijd nu cruciaal is. Bij mijn club Manchester United weet ik eigenlijk niet beter."

In de volgende EK-kwalificatieduels hoopt Nederland weer over Arjen Robben te kunnen beschikken. "Arjen is een heel belangrijke speler", stelt Van Persie. "Of hij nu goed of slecht speelt: hij heeft altijd dreiging."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen