Bekritiseerde Cruijff biedt journalisten opleiding aan

Ger
15 juni 2015, 09:02

Johan Cruijff spreekt het bericht uit De Volkskrant tegen waarin zaterdag gesteld werd dat hij Ajax gebruikt om er zakelijk van te profiteren. De oud-topvoetballer biedt de auteurs van het artikel aan een opleiding te volgen aan het Cruyff Institute.

"Dan begrijpen ze beter wat ik bedoel. Bovendien zou het ze ook als onderzoeker goed uitkomen en dat is niet hatelijk bedoeld", schrijft Cruijff in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. Dat er sinds de 'fluwelen revolutie' veel trainers van Ajax die studie hebben gedaan, is uitgerekend een van de voorbeelden die genoemd worden dat Cruijff zijn invloed aanwendt om er financieel op vooruit te gaan. "Ik zou er financieel belang bij hebben dat er op zesduizend leerlingen 32 van Ajax een masteropleiding hebben gevolgd? Het klopt dat ik de club heb geadviseerd om dat te doen, maar puur met de bedoeling dat ze als trainer of coach meer kennis vergaren."

"Meestal reageer ik niet op negatieve publiciteit, maar dit was wel een heel speciaal geval van met welke ogen je naar de materie kijkt. Daarom licht ik als voorbeeld er één aspect uit", aldus Cruijff, die niet inhoudelijk ingaat op de andere voorbeelden die De Volkskrant aanvoert.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen