Cruijff zet vraagtekens bij selectiebeleid Hiddink

Ger
15 juni 2015, 11:35

Johan Cruijff kan zich niet volledig vinden in het selectiebeleid van bondscoach Guus Hiddink. De legendarische nummer 14 stelt vast verschillende spelers van het Nederlands elftal niet aan voetballen toekwamen in het EK-kwalificatieduel met Letland.

"Oranje speelde super aanvallend, met offensief ingestelde spelers in de aanval en het middenveld. Daarom was het opvallend dat in de eerste helft uitgerekend die twee linies geen bal hebben aangeraakt", aldus Cruijff in De Telegraaf. "Het is belangrijk dat je niet kijkt hoe goed een speler in de publieke opinie scoort, maar wat hij toevoegt aan het elftal. Het is een andere manier van kijken en helaas schort het hier te vaak aan."

Volgens Cruijff gaat het niet alleen bij Oranje mis. "Het beste voorbeeld is Messi. Bij Barcelona de beste van de wereld, bij Argentinië gaat het altijd minder. Dat heeft alles te maken met de rest van het elftal. Daar kun je als Sneijder en Van Persie last van hebben."

Cruijff drukt clubs dan ook op het hart om kritisch naar potentiële versterkingen te kijken. "Het is essentieel dat er tijdens de transferperiode niet alleen wordt gekeken naar wat een speler allemaal kan, maar ook in hoeverre die kwaliteiten ondersteunend zijn voor de rest van het team."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen