Heitinga rekent op rentree bij Ajax: "Jonge jongens helpen"

Ger
16 juni 2015, 08:14

De terugkeer van John Heitinga bij Ajax is aanstaande. Beide partijen hebben volgens De Telegraaf op hoofdlijnen een akoord bereikt over een eenjarige verbintenis. In de overeenkomst is een optie voor een extra seizoen opgenomen.

Het is de bedoeling dat de 31-jarige verdediger na zijn vakantie in Griekenland een handtekening zet onder het contract. "Ik heb bij Ajax met twee landstitels, drie bekers en vier Johan Cruijff Schalen een prachtig verleden. En ik zie het als een uitdaging om de jonge jongens te helpen. Ze zijn heel talentvol, maar nog niet superervaren", aldus Heitinga. "Na vier seizoenen heeft PSV 'ons' afgetroefd. Het is zaak om de volgende kampioensschaal weer naar Amsterdam te laten komen. Maar het eerste doel is plaatsing voor de Champions League. We spelen direct ergens om. Dat gevoel heb ik te lang gemist."

"Normaal gesproken gaat dit niet meer mis", zegt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. "Maar het is bij mij de gewoonte om de speler uiteindelijk de laatste klap te laten geven. Door omstandigheden - John zit in het buitenland - was dat nu nog niet mogelijk. Daarom gebeurt dat eind juni, om alle aspecten nog één keer in de aanwezigheid van John door te nemen. Dan staat alles ook op papier. Hertha BSC werkt mee aan de transfer."

Jansen had al eerder overeenstemming bereikt met de Ajax-directie. De deal werd echter afgeblazen door commissaris Theo van Duivenbode en adviseur Tscheu La Ling. Het tweetal vond een tweejarige verbintenis voor een speler van boven de dertig te lang.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen