België overweegt miljoenenclaim tegen FIFA

18 juni 2015, 12:12

België zal een miljoenenclaim neerleggen bij de FIFA als blijkt dat de toewijzing van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) daadwerkelijk gepaard zijn gegaan met corruptie. De Belgen deden samen met Nederland een poging om de mondiale titelstrijd van 2018 binnen te halen, maar grepen mis. De eventuele claim zal 4,5 miljoen euro bedragen, gelijk aan de kosten voor het bid. Deze werden gedekt door de Belgische voetbalbond KBVB en de overheid.

"Eerst moet fraude vastgesteld worden voor een claim kan worden gelegd. Maar als het zover is, zullen wij zeker overleg plegen met de andere partners uit het bid om eventueel een gezamenlijke claim te leggen", zegt de Vlaamse minister van Sport Philippe Muyters tegen Het Nieuwsblad. François De Keersmaecker, voorzitter van de KBVB, vult aan: "Als fraude wordt bewezen, lijkt het mij evident dat we een schadevergoeding vragen. De bond heeft veel geld en moeite in dit dossier gestoken."

Momenteel zijn de Amerikaanse en Zwitserse autoriteiten, onafhankelijk van elkaar, bezig met een onderzoek naar corruptie rond de toewijzingen van de WK's van 2018 en 2022. De FIFA had dat eerder al gedaan en pleitte Rusland en Qatar vrij van omkoping, al werd het rapport nooit openbaar gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen