Terugblik: het seizoen 2014/2015 in de Premier League

Ger
19 juni 2015, 12:57

Bayern München, Chelsea, FC Barcelona en Juventus kroonden zich dit seizoen tot de kampioenen van de vier beste nationale competities van Europa. FCUpdate.nl blikt terug op het jaar in de Bundesliga, Premier League, Primera División en Serie A. Met in het laatste deel: de Premier League.

De kampioen

Vier seizoenen op rij ging de titel in de hoogste Engelse voetbalklasse naar Manchester, waar United en City allebei twee keer konden feestvieren. Vorige maand maakte Chelsea een einde die reeks door voor de vijfde keer in de clubhistorie landskampioen te worden. Een 1-0 overwinning van de koploper voor eigen publiek tegen Crystal Palace liet deze editie van de Premier League in een definitieve plooi vallen. Eden Hazard, het hele seizoen al de uitblinker bij Chelsea, nam het enige doelpunt voor zijn rekening. De titel voor The Blues was al geruime tijd aanstaande. In de maanden daarvoor hadden de Londenaren een comfortabele voorsprong op de achtervolgers opgebouwd. Na de zege op Cyrstal Palace was het verschil met nummer twee Manchester City maar liefst dertien punten.

De verrassingen van het seizoen

De grote surprise in de Premier League was afgelopen seizoen het Southampton van manager Ronald Koeman. The Saints hadden al een goed jaar achter de rug en dat bleef ook bij andere clubs niet onopgemerkt. Verschillende sterkhouders werden weggelokt uit St. Mary's Stadium, zoals aanvoerder Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren (allen Liverpool), Luke Shaw (Manchester United) en Calum Chambers (Arsenal). Het leeggeroofde Southampton kreeg bij de start van het seizoen het etiket van degradatiekandidaat opgeplakt, maar Koeman – met zijn broer Erwin als assistent – liet de ploeg de voorbije maanden voortreffelijk presteren.

De teleurstellingen van het seizoen

De topscorers

De feiten

Landskampioen: Chelsea

Overige CL-deelnemers: Manchester City, Arsenal, Manchester United (voorronde)

FA Cup-winnaar: Arsenal

League Cup-winnaar: Chelsea

Europa League-deelnemers: Tottenham Hotspur, Liverpool, Southampton (voorronde), West Ham United (voorronde)*

Gedegradeerd: Hull City, Burnley, Queens Park Rangers

*West Ham United mag dankzij de Fair Play-ranglijst deelnemen aan de eerste voorronde van de Europa League

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen