'Borussia Dortmund ziet in Dost nieuwe aanvalsleider'

19 juni 2015, 09:08

Bas Dost lijkt deze zomer de inzet te zijn van een miljoenenspel. VfL Wolfsburg heeft in de media al meerdere keren laten weten dat het de spits eigenlijk niet kwijt wil, maar lijkt wel degelijk bereid om de Nederlander van de hand te doen. Interesse in Dost is er voldoende en naast Newcastle United, dat al in gesprek is met Wolfsburg, heeft volgens AD Sportwereld ook Borussia Dortmund interesse in de international.

De krant meldt dat Dortmund in Dost zijn nieuwe aanvalsleider ziet. Hij moet de opvolger worden van Ciro Immobile, die na een zeer teleurstellend verlopen debuutseizoen alweer mag vertrekken. Dortmund betaalde vorig jaar negentien miljoen euro voor Immobile, maar de Italiaan kon in Duitsland geen potten breken.

In de laatste officiële wedstrijd van het afgelopen seizoen zat Dost Dortmund nog flink dwars. Mede dankzij de uitstekend spelende spits, die één keer scoorde, won Wolfsburg ten koste van Dortmund de Duitse beker. In de Bundesliga was Dost goed voor vijftien doelpunten, waarvan hij er elf maakte tussen 30 januari en 1 maart. In de eerste helft van het seizoen was hij nog vooral reserve, achter Ivica Olic en Nicklas Bendtner.

Zelf zou Dost, zo meldt de krant, wel oren hebben naar een vertrek bij VfL Wolfsburg. Met Max Kruse haalde de club, als tweede geëindigd in de Duitse Bundesliga, onlangs al een nieuwe aanvaller binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen