Oud-Ajacied Tobiasen als 'verbindingsstuk' naar NAC

19 juni 2015, 12:46

NAC Breda heeft een opvallende versterking gevonden voor de trainersstaf. De Deen Ole Tobiasen, oud-speler van onder meer sc Heerenveen, Ajax en AZ, is de nieuwe hoofdtrainer van de A1. Hij wordt 'verbindingsstuk' tussen de A-junioren en de A-selectie en gaat ook de beloften coachen, meldt de club.

Tobiasen, die de afgelopen jaren als (jeugd-)trainer ervaring opdeed bij MVV, Roda JC en hoofdklasser EHC, legt uit wat zijn rol wordt in Breda: "NAC is een boeiende club met veel bedrijvigheid. De voetbalclub staat midden in de maatschappij en dat maakt van de jeugdopleiding een belangrijke pilaar. De komende seizoenen moeten wij ervoor zorg dragen dat de jeugdopleiding aansluiting vindt bij de hoofdmacht, zodat ook op dit vlak een bijdrage wordt geleverd aan de gezondmaking van de club", laat hij weten op de clubwebsite.

Namens de club legt Geert Brusselers uit waarom NAC Breda voor de oud-verdediger gekozen heeft. "Tobiasen is een voetbaldier en een mensenmens. Hij weet als geen ander onze visie over te brengen op spelers en heeft bovendien in alle aspecten van het spelletje ervaring opgedaan. Dat maakt van hem een waardevolle vertegenwoordiger van onze jeugdopleiding. Wij kijken er naar uit om met hem samen te werken."

Tussen 1997 en 2002 stond de blessuregevoelige Tobiasen onder contract bij Ajax, de Amsterdammers namen hem over van sc Heerenveen. Daarna speelde hij voor onder meer AZ, FC Kopenhagen en MVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen