Tomasson naar Vitesse: "Het beleid spreekt me aan"

19 juni 2015, 13:46

Jon Dahl Tomasson keert definitief als trainer terug in het betaald voetbal. De oud-hoofdcoach van Excelsior en Roda JC Kerkrade gaat als assistent van Peter Bosz aan de slag bij Vitesse, bevestigt de Arnhemse club. De 38-jarige Deen heeft in Gelredome een contract voor twee jaar getekend.

Tomasson zat zonder werk sinds hij een jaar geleden met Roda JC Kerkrade degradeerde naar de Jupiler League. Een half jaar eerder was hij overgekomen van Excelsior, dat zonder de Deen prompt promoveerde. Na dit ongelukkig verlopen half jaar hoopt Tomasson bij Vitesse zijn loopbaan als trainer nieuw leven in te blazen. Als assistent van Bosz volgt hij Hendrie Krüzen op, die terugkeert naar zijn oude club Heracles Almelo.

"Ik ben blij dat ik aan het werk kan bij een club die aanvallend en initiatiefrijk voetbal speelt", zegt Tomasson op de clubsite. "Iedereen weet dat Vitesse afgelopen seizoen met een eigen speelstijl Europees voetbal heeft bereikt en zich niet gek heeft laten maken toen het tegen zat. Ik heb het afgelopen seizoen een paar dagen op Papendal rondgekeken en het beleid spreekt me aan. Vitesse heeft uitstekende faciliteiten en een heldere visie op voetbal. In de omgeving wil ik graag een bijdrage leveren aan een voetbalsuccessen in Arnhem."

Technisch directeur Mo Allach is blij met de komst van de oud-speler van Heerenveen, Feyenoord, AC Milan, Stuttgart en Villarreal. "Er zijn weinig spelers met zo'n staat van dienst en zo'n schat aan internationale ervaring. Jon Dahl speelde meer dan honderd interlands voor Denemarken, kwam uit in de zwaarste competities van Europa en won de twee Europese clubcompetities. Elke Vitesse-speler kan iets van hem opsteken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen