Anderlecht verhuist medio 2019 naar nieuw stadion

20 juni 2015, 17:53

Anderlecht trekt in de zomer van 2019 de deur van het Constant Vanden Stock Stadion voorgoed achter zich dicht. De Belgische topclub gaat verhuizen naar een nieuw onderkomen, zo is zaterdag bekendgemaakt. Het Eurostadion, zoals het complex gaat heten, zal een capaciteit krijgen van 60.250 plaatsen.

"Ik ben erg tevreden met de stand van zaken. We zijn op de goede weg. Ik wil alle partijen danken voor hun constructieve bijdrage aan het project dat de toekomst van de club zal verzekeren. Ik ben trots dat we dit stadion met onze stad verwezenlijkt hebben, de hoofdstad van Europa", reageert Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock op de clubwebsite. Hij houdt nog wel een slag om de arm. "Er blijven enkele belangrijke voorwaarden te vervullen die cruciaal zijn voor de club. Ik ben er van overtuigd dat we die enkele knelpunten samen kunnen oplossen als alle partijen dezelfde goede wil aan de dag blijven brengen."

Brussel hoopt met het nieuwe Eurostadion ook de openingswedstrijd van Euro 2020, dat in dertien steden verspreid over Europa gespeeld zal worden, te mogen huisvesten. Brussel is al zeker van drie wedstrijden in de groepsfase en één in de tweede ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen