Kompany over Rode Duivels: "Matig is het juiste woord"

Ger
21 juni 2015, 14:57

België maakt allerminst een perfecte EK-kwalificatiecyclus door. De Rode Duivels verloren onlangs bij Wales en bezetten momenteel de tweede plaats in de poule. Aanvoerder Vincent Kompany geeft toe dat de topvorm bij de Belgen vooralsnog afwezig is.

"Het is niet slecht en het is niet top. Matig is wellicht het juiste woord", geeft Kompany toe tegenover Sporza. "Maar ik vind dat we nooit ineengestort zijn. Het is een beetje moeizaam, maar we verliezen niet tegen Wales omdat zij beter zijn dan wij. We hebben balbezit en we proberen, maar ik denk dat er nog een stap zit om volgend seizoen misschien weer naar het niveau van voor het WK in 2014 te kunnen gaan. Ik hoop dat we met deze ploeg kunnen meespelen op het EK in Frankrijk. Wat meespelen is? Op topniveau is dat winnen."

Volgens de verdediger staat de selectie nog altijd achter bondscoach Marc Wilmots, hoewel hij onlangs hard op weg leek naar schalke 04. Die transfer ketste uiteindelijk af. "Iedereen staat achter het project en de coach leidt dat project", aldus Kompany. "Ik kan niet voor iedereen spreken, maar ik zie alle jongens stuk voor stuk er hard voor gaan. Ik zie niemand klagen over de trainer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen