Koeman zet vraagtekens bij transfersom Depay

Ger
21 juni 2015, 17:17

Ronald Koeman vindt dat Manchester United deze maand een te hoge transfersom voor Memphis Depay is overeengekomen met PSV. Door een constructie met bonussen en premies kan het totaalbedrag tot ver boven de dertig miljoen euro oplopen.

"Ik ben van mening dat ze veel geld voor hem hebben betaald. Maar bij een club als United moet je zo'n bedrag in het juiste perspectief plaatsen. Als je tientallen miljoenen overmaakt voor Angel Di Maria, die nauwelijks speelt, dan valt het bedrag voor Depay wel weer mee", deelt Koeman een sneer uit naar club van collega-manager Louis van Gaal. "Depay zal komend seizoen ook niet alle wedstrijden in actie komen. Nederlandse spelers maken nu eenmaal niet eenvoudig de stap naar de top in de Premier League. En jonge spelers kunnen sowieso niet 38 competitieduels aan."

De oud-international liet eerder optekenen niettemin te verwachten dat Depay gaat slagen op Old Trafford. "Hij is een groot talent en een snelle speler. Het is een zeer goede aanwinst voor Manchester United." Koeman deed vorig seizoen bovendien een poging om Depay naar Southampton te halen. "Hij wilde toen liever nog een jaar bij PSV blijven." Toen de manager hoorde dat United in de markt was voor het jonge talent, wist hij dat Southampton geen schijn van kans meer zou maken. Hij waagde daarom geen nieuwe poging meer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen