'Ajax wil voormalig Feyenoord-beul Kadlec halen'

21 juni 2015, 17:50

Ajax lijkt de Tsjech Vaclav Kadlec op het oog te hebben als nieuwe spits. Volgens Voetbal International heeft een zware delegatie van de Amsterdamse club dit weekend een bezoek gebracht aan Praag, waar Kadlec met Tsjechië onder 21 in actie kwam op het Europees kampioenschap.

Of Ajax veel aan het bezoek gehad heeft, is de vraag. In de wedstrijd tegen Jong Servië (4-0) viel Kadlec al vroeg uit met een enkelblessure, een kwetsuur die hem het restant van het toernooi kost.

In Nederland is Kadlec vooral bekend door de dubbele confrontatie tussen Feyenoord en Sparta Praag in 2012. In de heenwedstrijd van de Europa League-play off, in de Kuip (2-2), scoorde de spits twee keer. In de return (2-0) was hij opnieuw trefzeker, waarmee hij de Rotterdammers hoogstpersoonlijk uitschakelde. Sinds 2013 staat de onlangs 23 jaar geworden aanvaller onder contract bij Eintracht Frankfurt. Het afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis weer voor zijn oude club Sparta Praag, waarvoor hij negen keer scoorde.

Kadlec zou zowel in de punt van de aanval als rechts voorin kunnen spelen. Namens Ajax waren trainer Frank de Boer, voetbaldirecteur Marc Overmars en financieel directeur Jeroen Slop naar Praag gereisd om de spits aan het werk te zien. Welk prijskaartje om de nek van de Tsjechische spits hangt, is niet duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen