Australische vrouwen sturen Brazilië naar huis

21 juni 2015, 20:57

Brazilië en het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal, het blijft een slechte combinatie. In de achtste finale van het mondiale eindtoernooi ging de titelkandidaat zondag verrassend onderuit tegen Australië. Brazilië, dat in de groepsfase niet één doelpunt tegen gekregen had, verloor in Moncton met 1-0.

Sinds jaar en dag is Brazilië een toonaangevend land in het vrouwenvoetbal. Met Marta beschikt het over één van de beste speelsters ooit, maar op één of andere manier lukt het op grote toernooien telkens net niet. In 1999 werd het een keer derde en in 2007 tweede op het wereldkampioenschap, de hoofdprijs pakte het nooit. Vier jaar geleden, in Duitsland, bleek de kwartfinale het eindstation. Ook op de Olympische Spelen was het telkens 'net níet': verder dan twee zilveren medailles, in 2004 en 2008, kwamen de Braziliaanse vrouwen niet.

Ook dit wereldkampioenschap komt die ene grote titel, de eerste met haar land uit de carrière van Marta, er niet. In de groepsfase had Brazilië gewonnen van Zuid-Korea, Spanje en Costa Rica zonder daarbij één doelpunt tegen te krijgen, maar uitgerekend de eerste tegengoal van het toernooi werd de ploeg fataal. Doelvrouw Luciana verwerkte een schot onvoldoende, waarna de Australische Kyah Simon kon scoren.

Dit doelpunt, tien minuten voor tijd, bezorgde Australië een plek in de volgende ronde. Brazilië, dat de hele wedstrijd al te weinig bracht om de tegenstander op de knieën te krijgen, moest het hoofd buigen.

In de kwartfinale van het WK speelt Australië mogelijk tegen Oranje, als Nederland van Japan wint.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen