PEC Zwolle haalt Veldwijk als nieuwe spits

23 juni 2015, 11:00

De komst van Lars Veldwijk naar PEC Zwolle is rond. De 23-jarige spits wordt door de club uit Overijssel voor één seizoen gehuurd van Nottingham Forest, met optie om hem vervolgens definitief over te nemen. In het shirt van Excelsior werd Veldwijk in het seizoen 2013/2014 topscorer van de Jupiler League.

Een jaar geleden had Zwolle al belangstelling in Veldwijk. "Maar voordat ik de telefoon kon pakken, was hij van de markt", zegt directeur Gerard Nijkamp van PEC in De Stentor. Veldwijk koos voor Nottingham Forest, maar kende daar een teleurstellend seizoen en scoorde niet één keer. Bij PEC Zwolle krijgt hij nu de kans op sportieve revanche. "Veldwijk was in Nederland het niveau van de eerste divisie ontstegen, maar hij moet het nog wel laten zien op het hoogste niveau", weet Nijkamp. Veldwijk wordt in Zwolle de opvolger van Tomas Necid. "Het heeft geen zin om die twee jongens te vergelijken, maar Veldwijk is wel een identiek type aanvaller."

In het shirt van Excelsior was Veldwijk in het seizoen 2013/2014 goed voor dertig doelpunten in de Jupiler League. Zijn contract bij Nottingham Forest loopt nog twee jaar door, tot de zomer van 2017.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen