Zivkovic ambitieus: "Als volwassen speler terug naar Ajax"

24 juni 2015, 16:42   Bijgewerkt: 24 juni 2015, 19:07

Voor Richairo Zivkovic staat er een belangrijk seizoen voor de deur. De achttienjarige aanvaller, die afgelopen seizoen bij Ajax niet wist te overtuigen, is vastberaden om komend seizoen bij Willem II zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De huurling van de Amsterdammers is zeer ambitieus, zo laat hij weten in gesprek met VI.

Twee seizoen geleden brak de jonge aanvaller door bij FC Groningen, dat hem verkocht aan Ajax. Daar stagneerde zijn ontwikkeling. In Tilburg hoopt hij zichzelf weer op de kaart te zetten. "Ik heb bewust de keuze gemaakt om bij Willem II te gaan spelen", zegt hij. "Het gevoel na het gesprek met trainer Jurgen Streppel was direct goed. Bovendien is het hier wat rustiger. Zeker dan bij Ajax, maar ook dan bij FC Groningen. Dat is voor mij wel eens goed na alle aandacht die er voor mijn persoontje is geweest. Ik kan niet wachten om wedstrijden te gaan spelen voor Willem II. Het is nu aan mij om het te laten zien. En ik heb ook het vertrouwen dát ik het ga laten zien."

Zivkovic kwam bij Ajax negatief in het nieuws, omdat hij zich daar enkele keren versliep. "Al moet ik er wel bij zeggen dat het stempel dat ik met me meedraag wel wat overtrokken is. Bij Ajax wordt alles uitvergroot. Ik ben twee keer te laat gekomen. Dat mag niet gebeuren, klopt. Maar het is niet zo dat ik elke dag te laat kwam. Ik zal bij Willem II laten zien dat ik wel een gedisciplineerde voetballer ben. Ik heb geleerd van het verleden. Ik wil na dit seizoen als volwassen speler terugkeren naar Amsterdam."

In Tilburg gaat de aanvaller rugnummer negen dragen, waarmee de vertrokken Samuel Armenteros afgelopen seizoen speelde. Er wordt dus komend seizoen wat verwacht van Zivkovic. "Vind ik prima", zegt hij. "Dat verwacht ik namelijk ook van mezelf. Nee, ik ga me niet vastleggen op het aantal doelpunten dat ik wil gaan maken. Dat heb ik in mijn hoofd. Maar dat er tenminste het getal één in dat aantal moet zitten, lijkt me duidelijk. Ik wil belangrijk worden voor Willem II. Het gaat een mooi seizoen worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen