Jeugd-EK: invaller Tibbling helpt Zweden op valreep verder

24 juni 2015, 22:47   Bijgewerkt: 24 juni 2015, 22:58

Simon Tibbling is de gevierde man in het kamp van Zweden U21. De speler van FC Groningen kwam als invaller in het veld in het duel met de leeftijdsgenoten van Portugal en tekende in de slotfase van de wedstrijd voor de belangrijke 1-1. Daardoor is zowel Zweden als Portugal door naar de halve finale. Voor Engeland en Italië is het EK ten einde.

De goal van Tibbling was van levensbelang voor Zweden, dat aan een remise tegen Portugal genoeg had om de halve finale te bereiken. In de 82ste minuut nam Portugal echter de leiding, toen FC Porto-speler Gonçalo Paciência de 1-0 aantekende. Zweden moest toen scoren om de volgende ronde te bereiken en slaagde daar via invaller Tibbling in. Hij zag zijn schot in de 89ste minuut tegen de touwen verdwijnen.

Engeland begon met drie punten uit twee duels als gedeeld nummer twee aan deze speelronde. Het had dan ook nog alle kans om de halve finale te bereiken, maar de ploeg van Gareth Southgate ging vanavond (woensdag) hard onderuit tegen Italië: 1-3. De Italianen stonden na een halfuur al met 0-2 voor, door doelpunten van Andrea Belotti en Marco Benassi. Na de pauze tilde Benassi de score met zijn tweede treffer zelfs nog naar 0-3. In blessuretijd verzachtte Nathan Redmond de Engelse pijn, door de eretreffer te scoren.

In de halve finale speelt Portugal tegen Duitsland. De andere halve eindstrijd is een Scandinavisch onderonsje, waarin Denemarken en Zweden strijden om een finaleticket.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen