Ajax bindt Bakboord: "Mooi dat deze dag is gekomen"

26 juni 2015, 13:12

Navajo Bakboord, een speler uit de eigen jeugdopleiding, heeft een profcontract getekend bij Ajax. De centrale verdediger ligt nu tot medio 2018 vast in Amsterdam, meldt de club. De pas 16-jarige Bakboord speelt al sinds 2007 in de opleiding van Ajax en stroomt komend seizoen door naar de A-junioren.

"Dit is een heel mooi moment. Ik ben nog vrij jong, dus het betekent dat de club het in me ziet zitten. Het is mooi dat deze dag is gekomen", zegt Bakboord over zijn eerste profcontract bij Ajax. De geboren Amsterdammer is, naar eigen zeggen, een 'echte verdediger'. "Ik kan rechts centraal en rechtsback goed uit de voeten. Ik ben iemand die graag zijn man uitschakelt op een goede manier." Over zijn ambities is de jonge verdediger helder: "Ik word A-junior en ga proberen een basisplaats te veroveren. k ga heel erg mijn best doen en me proberen voetballend te verbeteren. Over drie jaar ben ik 19, dan hoop ik in het eerste te spelen."

Overigens was het vrijdag dubbel feest voor Bakboord. Enkele uren nadat de jonge voetballer zijn contract bij Ajax ondertekende, kreeg de verdediger te horen dat hij geslaagd was voor zijn maxo-examen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen