FC Twente bevestigt komst assistent-coach Hake

26 juni 2015, 13:53

René Hake is definitief de nieuwe assistent van hoofdcoach Alfred Schreuder bij FC Twente, zo bevestigt de club. De 43-jarige trainer, tussen 2005 en 2010 ook werkzaam in Enschede, was de afgelopen jaren in dezelfde rol actief bij PEC Zwolle. Hij werkte daar onder Art Langeler en Ron Jans.

"Het is voor mij erg speciaal om terug te keren bij FC Twente", reageert hij op de website van zijn club. "In de gesprekken met de clubleiding had ik al snel een goed gevoel. Het speelt natuurlijk ook mee dat ik de cultuur en de manier van werken bij FC Twente goed ken, die past bij mij. Ik ben al 20 jaar trainer en heb een duidelijke mening over voetbal, die ik nooit onder stoelen of banken steek. Zo heb ik de afgelopen seizoenen bij PEC Zwolle ook gewerkt, mede omdat Art Langeler en daarna Ron Jans mij die ruimte gaven. Dat wordt ook bij FC Twente van mij gevraagd. Ik realiseer me in welke situatie de club zich op dit moment bevindt en wil juist graag een bijdrage leveren om het mooie gevoel, dat in mijn eerste periode bij de club heerste, weer terug te krijgen."

Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij met de komst van Hake. "Het is mooi dat we René voor langere tijd hebben kunnen vastleggen. Hij is iemand die de club goed kent en weet welke mentaliteit er bij Twente heerst. In zijn eerdere periode heeft hij in de Academie veel met talenten gewerkt en ook mooie successen behaald. We zijn zorgvuldig te werk gegaan in onze zoektocht om iemand te vinden die voor de toekomst van FC Twente een belangrijke rol kan spelen en daarnaast een goede aanvulling is bij het eerste elftal. We hebben er alle vertrouwen in dat René met zijn kwaliteiten en ervaring deze belangrijke rol kan gaan spelen bij de club."

Michel Jansen en Boudewijn Pahlplatz vormen vanaf komend seizoen de staf van Jong FC Twente. Van Kees van Wonderen en Youri Mulder, vorig seizoen eveneens betrokken bij de A-selectie, is afscheid genomen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen