Dortmund-verdediger Mbende op proef bij Zwolle

26 juni 2015, 21:24

PEC Zwolle heeft dezer dagen een speler van Borussia Dortmund over de vloer. Emmanuel Mbende maakte vrijdag op de eerste training voor het nieuwe seizoen zijn opwachting bij de Johan Cruijff Schaal-houder, die hem de kans biedt een contract te verdienen.

Mbende is eigendom van Borussia Dortmund, maar zijn verbintenis daar loopt deze zomer af. Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle is vooralsnog enthousiast over de 19-jarige centrale verdediger. "Groot en sterk, 1,96 meter lang. Hij liet meteen een redelijke indruk achter, al kun je daar na een eerste training nog niet echt goed over oordelen. Mbende krijgt in eerste instantie een week de tijd zich te bewijzen", zegt de beleidsmaker tegen Voetbal International. Mbende kreeg nog geen speeltijd in het eerste elftal van Dortmund.

PEC Zwolle zag Jody Lukoki eerder op de dag vertrekken naar het Bulgaarse Ludogorets. "Uiteraard gaan we zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger voor hem. De selectie op peil brengen heeft op dit moment prioriteit", aldus Nijkamp. Daarnaast hoopt hij Warner Hahn voor nog een jaar te kunnen huren van Feyenoord. Ondanks het aantrekken van Lars Veldwijk denkt hij ook nog aan Tómas Necid. "Al lijkt het me erg onwaarschijnlijk dat die geen nieuwe club vindt", besluit Nijkamp.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen