Argentinië krijgt Colombianen pas na penalty's op de knieën

27 juni 2015, 11:17

Argentinië is doorgedrongen tot de halve finales van de Copa América. De formatie van Gerardo Martino rekende in de kwartfinale van het toernooi af met Colombia, dat na strafschoppen verslagen werd: 0-0 (5-4). De beslissende penalty werd benut door Carlos Tevez, de kersverse aanwinst van Boca Juniors.

Colombia, met PSV'er Santiago Arias in de basis, gokte in het kwartfinaleduel op de counter en liet zich veelvuldig terugzakken. Argentinië slaagde er ondanks het veldoverwicht niet om tot scoren te komen en dat was mede te danken aan Colombia-doelman David Ospina, die zijn land met enkele fraaie reddingen op de been hield.

Omdat er na negentig minuten niet gescoord was, moest een penaltyserie de beslissing brengen. Colombia miste in de serie drie van de zeven penalty's, terwijl de Argentijnen via Lucas Biglia en Marcos Rojo maar twee keer faalden. Uiteindelijk werd de beslissende strafschop benut door Carlos Tevez, waardoor Argentinië zich op mag maken voor de halve finales.

Voor Tevez zal de heldenrol voelen als zoete wraak. De aanvaller werd na een gemiste strafschop in 2011 jarenlang niet meer opgenomen in de nationale selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen