Vitesse moet flink bezuinigen: "Het gaat om miljoenen"

27 juni 2015, 17:27

Voor Vitesse staat het komend seizoen in het teken van bezuinigen. De Arnhemse club moet, om te doen voldoen aan de Financial Fairplay-reglementen van de UEFA, flink snijden in het spelersbudget. Volgens technisch directeur Mo Allach gaat het om enkele miljoenen.

Allach suggereerde eerder dat het bedrag ongeveer twee miljoen euro was, maar dat blijkt een misvatting. "Pin me niet vast op het aantal miljoenen, maar ik kan je zeggen dat het een aanzienlijk bedrag is en dat we echt over miljoenenbedragen praten", zegt Allach tegen Omroep Gelderland. "Een groter bedrag dan die twee miljoen. En de komende jaren zullen we verder naar beneden moeten is onze spelersbegroting."

Ondanks de financiële terugslag blijft Allach ambitieus. Hij stelt dat Vitesse om een plek bij de eerste zes in de Eredivisie moet meespelen. "Ook al gaat ons budget de komende twee jaar achteruit willen we die sterke ambitie uitspreken om in die top zes te kunnen spelen. Nou, dat zal een keer een seizoen achtste zijn, of een keer een seizoen zevende zijn, of een keer een seizoen derde zijn. Dat is wat anders dan dat je een keiharde doelstelling qua positie afspreekt, maar ik denk dat dat reëel is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen