Dunga: "Vijftien spelers waren geveld door virus"

28 juni 2015, 09:33

Voor Brazilië is de Copa America 2015, evenals de WK's van 2010 en 2014 en de Copa America van 2011, uitgelopen op een teleurstelling. In de kwartfinale verloor de vijfvoudig wereldkampioen, in de groepsfase al moeizaam presterend, na strafschoppen van Paraguay. Na reguliere speeltijd was het 1-1, waarna twee Brazilianen misten vanaf elf meter.

Na afloop van de wedstrijd kwam bondscoach Carlos Caetano Bledorn Verri, kortweg Dunga, met een opmerkelijk verhaal. Volgens hem is de Braziliaanse selectie de afgelopen week fysiek enorm verzwakt. "Het is geen excuus voor deze nederlaag, maar vijftien van onze spelers waren geveld door een virus. We hebben om die reden maar beperkt kunnen trainen", sprak de voormalig middenvelder, ook bondscoach tijdens het WK 2010. "Mijn spelers hadden last van hoofdpijn, rugpijn en griep, sommigen moesten zelfs overgeven. We hebben ze, om te kunnen herstellen, de afgelopen dagen weinig kunnen belasten."

Niet iedereen was op tijd hersteld voor de wedstrijd in de kwartfinale tegen Paraguay, laat de wereldkampioen van 1994 weten. "Willian voelde zich in de rust niet goed, Robinho had het in de slotfase moeilijk."

Tegen Paraguay miste Brazilië ook vedette Neymar, die eerder dit toernooi een rode kaart kreeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen