Chili baalt: "Het gaat nu alleen over vinger van Jara"

28 juni 2015, 11:12

Gastland Chili is bezig aan een uitstekende Copa America en schakelde in de kwartfinale titelhouder Uruguay uit, maar sinds die wedstrijd gaat het in de media vooral over Gonzalo Jara. Hij lokte een rode kaart uit, door zijn vinger in de kont van tegenstander Edinson Cavani te stoppen. Paulo Garcés, een teamgenoot van Jara, baalt ervan dat de sportieve prestaties van zijn ploeg hierdoor naar de achtergrond verdwenen zijn.

Garces vindt de ophef over het 'vingerincident' van Jara overdreven. "Evenals mijn teamgenoten, vind ik dat dit soort dingen kunnen gebeuren op het voetbalveld", zegt hij over de opmerkelijke actie. "Uruguay mag best klagen, als ze vinden dat ze onrecht aangedaan is. Maar als we gaan klagen, moeten we alles bespreken. Want er zijn tijdens de wedstrijd, op het veld, veel andere dingen gebeurd waar helemaal niet over gesproken is."

De doelman is wel klaar met de hele kwestie. "Ik wil graag dat jullie praten over onze wedstrijd tegen Uruguay. We hebben ze teruggedrongen. En ondanks het feit dat ze ons bleven schoppen, hebben we ons eigen spel kunnen spelen. Dat is belangrijk. Daar zou het over moeten gaan, niet over de vinger van Gonzalo."

In de halve finale van de Copa America neemt Chili het morgen (maandag) op tegen Peru.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen