Van Bronckhorst wil verdediger: "Spits geen noodzaak"

28 juni 2015, 15:17   Bijgewerkt: 28 juni 2015, 20:54

In de zoektocht naar versterkingen kijkt Feyenoord voorlopig vooral naar de achterhoede. De komst van een nieuwe verdediger is volgens hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst belangrijker dan het binnenhalen van een spits, zo liet hij weten na afloop van de eerste training van het seizoen.

Tot dusver haalde Feyenoord deze zomer twee spelers, middenvelder Marko Vejinovic en aanvaller Dirk Kuyt. Daarnaast keerde aanvaller Joey Sleegers terug na een periode op huurbasis bij FC Eindhoven en ook keeper Warner Hahn is na een tijdelijk avontuur bij PEC Zwolle weer aangesloten bij de selectie.

Nu moet er vooral gekeken worden naar versterkingen voor de defensie, vindt Van Bronckhorst. "Na het vertrek van Khalid Boulahrouz en Joris Mathijsen is duidelijk dat we achterin spelers nodig hebben. Daar zijn we dus vooral naar op zoek", citeert NU.nl de nieuwe hoofdcoach van de Rotterdamse club. De komst van een scorende spits vindt Van Bronckhorst na de komst van routinier Kuyt minder belangrijk. "We willen altijd een zo sterk mogelijke selectie en dus proberen we ons te versterken waar dat kan. Een spits is op dit moment echter geen noodzaak. We hebben er nu vier in de selectie, dus dat staat niet bovenaan het wensenlijstje."

Van Bronckhorst schoof eind vorig seizoen al door naar de functie van hoofdcoach, na het vertrek van Fred Rutten. De voormalig linksback wil het desastreus verlopen slot van het seizoen 2014/2015 vergeten. "Over vorig seizoen heb ik het niet meer gehad. Hopelijk is deze eerste training het begin van iets moois."

Hij heeft er vertrouwen in dat hij succesvol kan zijn als hoofdcoach van Feyenoord. "Ik voel me heel zeker, wil hier graag ook als trainer slagen. Feyenoord zit in mijn hart, ik wil altijd het beste voor de club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen