Allegri doet boekje open: "Werd gek van Seedorf"

28 juni 2015, 17:14   Bijgewerkt: 28 juni 2015, 20:21

Clarence Seedorf dreef, als speler van AC Milan, zijn coach Massimiliano Allegri regelmatig tot wanhoop. De huidige trainer van Juventus blikt in de Italiaanse krant La Repubblica terug op zijn periode in San Siro en geeft toe dat hij soms een punthoofd kreeg van de eigenwijze Nederlandse middenvelder.

Allegri geeft toe dat hij regelmatig botste met Seedorf, die in 2012 vertrok bij AC Milan en Allegri anderhalf jaar later zou opvolgen als hoofdcoach van de Italiaanse club. "Seedorf wilde ieder detail bespreken. Hij bleef maar praten, praten en praten. Ik werd gek van hem. Ik heb wel eens tegen hem gezegd: 'Clarence, als iedere speler zich zou gedragen zoals jij, zou ik zevenhonderd uur nodig hebben in een dag'", aldus de coach.

Toch vindt Allegri het goed dat spelers mondig zijn, want dat komt volgens hem tegenwoordig te weinig voor. "Het is in deze tijd lastig om een dialoog te hebben in de kleedkamer. Als je binnenkomt heeft iedereen een koptelefoon met harde muziek op zijn hoofd. Niemand praat met elkaar. Autoriteit, respect en geduld zijn nodig om daar verandering in te brengen. Het is niet mijn stijl om de spelers er dagelijks op te wijzen dat ik de baas ben. Ik benadruk alleen dat ze moeten luisteren. Niet omdat ik de beste ben, maar omdat ik de oudste ben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen