Cocu met PSV terug op veld: "Kriebelde al tijdje weer"

Ger
29 juni 2015, 14:56

Trainer Phillip Cocu is tevreden over de eerste training van PSV in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De titelverdediger werkte een oefensessie van ruim twee uur af. Slechts een beperkt deel van de selectie was aanwezig op het trainingsveld. Van het basiselftal dat de club in april de landstitel bezorgde, stonden alleen Adam Maher en Jeroen Zoet op het veld voor de eerste training.

"We hebben een geweldig seizoen gehad, maar ik vind het altijd mooi om weer aan iets nieuws te beginnen. Het kriebelde al een tijdje om weer aan de slag te gaan", zegt Cocu op de website van PSV. "De groep heeft een prima training afgewerkt. In de eerste week van een nieuw seizoen wil ik vooral meters maken. Ik werk aan de omvang. Pas na het eerste oefenduel (zondag tegen sv DOSKO, red.) begin ik aan de tactische aspecten. De internationals doorlopen een iets aangepast programma. Zij stromen de komende weken pas in."

Door de afwezigheid van de internationals gaf Cocu verschillende jonge spelers een kans. "Zij kunnen nu hun visitekaartje afgeven. We geven ze de mogelijkheid zichzelf te bewijzen. Aan het eind van de voorbereiding beoordelen we wie zich in de selectie heeft gespeeld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen