Van Praag benoemd tot vice-president UEFA

29 juni 2015, 18:32

KNVB-voorzitter Michael van Praag is benoemd tot vice-president van de UEFA, zo is maandag bekend geworden tijdens de bijeenkomst van het bestuur van de Europese voetbalunie in Praag. Hij wordt één van de vijf vice-presidenten in het hoofdbestuur van de UEFA.

"Ik ben ongelooflijk trots op deze uitverkiezing", aldus Van Praag op de officiële website van de KNVB. "Het brengt mij in een nog betere positie om actief te zijn in de belangrijke discussies binnen ons voetbal. Ik kan nu nog meer invloed aanwenden om processen positief te beïnvloeden, welke leiden tot meer betrouwbaarheid, meer transparantie, meer eerlijkheid, meer sportiviteit in onze sport en in de bestuurslagen van onze sport."

Ook de KNVB reageert verheugd. "We zijn blij", zegt directeur Bert van Oostveen. "Blij, omdat deze benoeming bevestigt dat het Nederlandse voetbal ook op dit niveau meedoet. En dat we daar meedoen, is goed voor ons Nederlandse voetbal. Wat wij wensen en vinden is het waard gehoord te worden op alle niveaus binnen onze sport. Wij wensen Michael veel succes in zijn nieuwe functie binnen de UEFA."

Van Praag blijft ondanks zijn nieuwe rol bij de UEFA in functie als bondsvoorzitter van de KNVB.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen