Adekanye stelt Ajax en PSV teleur en kiest voor Liverpool

29 juni 2015, 23:17

Ajax en PSV kunnen de hoop op de komst van Bobby Adekanye laten varen. Het 16-jarige Nederlandse toptalent heeft gekozen voor Liverpool, dat hem overneemt van FC Barcelona.

"Het is voor 95 procent zeker dat Bobby vertrekt naar Liverpool", zegt zijn zaakwaarnemer Josep María Minguella junior tegen Voetbal International. "Ajax en PSV waren ook opties, maar uiteindelijk is de keuze toch gevallen op de Premier League, de grootste competitie ter wereld. Het vertrouwen van Liverpool is groot. Als Bobby zich blijft ontwikkelen als de afgelopen jaren, zien ze in hem een speler voor het eerste elftal. Hij begint in Onder-18 en de club heeft een plan uitgestippeld om hem binnen enkele jaren klaar te stomen voor het eerste elftal."

Adekanye verruilde de jeugdopleiding van Ajax op 12-jarige leeftijd voor die van FC Barcelona, maar mocht vanwege een FIFA-sanctie tot januari 2016 geen officiële wedstrijden spelen voor de Catalaanse club. Daarom werd hij voor het afgelopen half jaar gestald bij PSV. Een terugkeer naar Barcelona was volgens Minguella junior geen optie voor Adekanye, die nog deze week een contract tekent op Anfield.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen