Hiddink vertrekt met negatieve balans bij Oranje

29 juni 2015, 23:43

Guus Hiddink heeft zijn tweede termijn als bondscoach van Oranje afgesloten met een negatieve balans. De 68-jarige Achterhoeker stond tien wedstrijden aan het roer bij het Nederlands elftal en daarvan gingen er vijf verloren, tegenover vier zeges en één gelijkspel.

De eerste vijf duels van Hiddink leverden zelfs vier verliesbeurten op. De oud-coach van onder meer PSV, Real Madrid en Chelsea maakte in september 2014 zijn rentree met een nederlaag in een oefenduel met Italië (2-0), gevolgd door verlies tegen Tsjechië (2-1, EK-kwalificatie), IJsland (2-0, EK-kwalificatie) en Mexico (2-3, oefen). Tussendoor leverde de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan wel drie punten op, maar ook dat ging zeer moeizaam (3-1).

Medio november rolde Nederland Letland in de EK-voorronde met 6-0 op, in een duel waaraan Hiddink zijn lot had verbonden. Even leek het lek boven, maar in het Euro 2016-kwalificatieduel met Turkije eind maart bleek het tegendeel waar met een 1-1 remise, een 2-0 oefenzege op Spanje drie dagen later ten spijt. Begin deze maand gaf Oranje in een vriendschappelijke interland tegen de VS in de laatste twintig minuten een 3-1 voorsprong uit handen (3-4 verlies). Het seizoen werd een week later afgesloten met een 2-0 EK-kwalificatiezege op Letland, desondanks maakten de KNVB en Hiddink maandag bekend per 1 juli uit elkaar te gaan.

De KNVB beraadt zich nog over de invulling van de ontstane vacature in de dug-out van Oranje.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen