Gullit en De Boer fileren KNVB na vertrek Hiddink

30 juni 2015, 09:07

Ruud Gullit vindt dat de KNVB het mislukte avontuur met bondscoach Guus Hiddink aan zichzelf te wijten heeft. De voormalig aanvoerder van Oranje wijst er in De Telegraaf op dat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen de verkeerde keuze gemaakt heeft in de zoektocht naar een opvolger van Louis van Gaal.

"Het verhaal Hiddink is al misgegaan bij zijn aanstelling", is de duidelijke taal van Gullit. "Terwijl iedereen klaar was voor een nieuwe generatie trainers, koos KNVB-directeur Van Oostveen toch voor de oude Hiddink. Een gemiste kans, zeker omdat iemand van de nieuwe generatie zoals Ronald Koeman zelf ook graag wilde."

Ronald de Boer sluit zich daarbij aan, ook hij wijst naar KNVB-directeur Bert van Oostveen: "De KNVB is net zo schuldig aan deze situatie als Hiddink. Als je toch de keuze hebt tussen Ronald Koeman en Guus. Had de bond de verhalen niet gehoord hoe Hiddink de laatste jaren werkte? Hij miste al langer de energie om voor een groep te staan. Zeker na de kwalificatiewedstrijd in Tsjechië kwam hij zo warrig over. Hij leek het niet te weten. Koeman was de aangewezen man. Als je ziet wat hij in zijn trainerscarrière al heeft gepresteerd. Hij is een winnaar, zou wél overwicht op de groep hebben. En het was niet zo dat hij niet wilde, hè. Hij wilde dolgraag."

Extra pijnlijk voor de KNVB is dat Koeman, nadat duidelijk werd dat hij geen bondscoach werd, na het seizoen 2013/2014 aan de slag ging bij Southampton en daar een uitermate succesvol jaar beleefde. Hij leidde de club uit de Engelse Premier League met zeer bescheiden middelen naar een Europa League-ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen