Leicester City schuift manager Pearson aan de kant

Ger
30 juni 2015, 21:07

Leicester City heeft verrassend afscheid genomen van Nigel Pearson. Volgens de clubleiding is er met de 51-jarige manager een 'onoverkomelijk verschil van inzicht ontstaan' over te volgen koers. De Engelsman is om die reden op straat gezet.

Onder leiding van Pearson zorgde Leicester City in de laatste weken van het voorbije seizoen voor een grote verrassing door zich alsnog naar lijfsbehoud te spelen. En dat terwijl The Foxes tot de maand april slechts vier competitieduels hadden gewonnen. Degradatie leek onontkoombaar, maar door zeven zeges in de laatste negen wedstrijden wist Leicester zich alsnog te verzekeren van een langer verblijf op het hoogste niveau. Craig Shakespeare en Steve Walsh zullen op interim-basis de taken van Pearson overnemen. Leicester City gaat de komende periode op zoek naar een nieuwe manager.

Twee weken geleden werd James Pearson, de zoon van de oefenmeester, al ontslagen door de Engelse club. De verdediger had zich met twee andere spelers misdragen tijdens een trip van Leicester City naar Thailand. Het trio maakte op de hotelkamer een pikante video met een aantal plaatselijke dames.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen