Hiljemark en Tibbling veroveren EK-titel met Zweedse ploeg

Ger
30 juni 2015, 23:45   Bijgewerkt: 1 juli 2015, 00:27

Zweden U21 heeft de finale van het Europees kampioenschap gewonnen. De Scandinaviërs waren in Praag na strafschoppen te sterk voor Portugal U21. In de reguliere speeltijd en de noodzakelijke verlenging waren beide teams op een doelpuntloos gelijkspel blijven steken. Voor de kersverse winnaar is het de eerste Europese titel.

Bij Jong Zweden speelden PSV-middenvelder Oscar Hiljemark en voormalig Feyenoorder John Guidetti de volledige wedstrijd. Simon Tibbling stond eveneens in de basisopstelling. De middenvelder van FC Groningen - in het laatste groepsduel nog matchwinner - ging in de 66ste minuut naar de kant. Vleugelspeler Sam Larsson (sc Heerenveen) kwam niet van de bank.

Portugal was de betere ploeg, maar slaagde er evenals Zweden niet in om te scoren. Guidetti zette de Noord-Europeanen in de penaltyreeks op het juiste spoor door de 1-0 te maken. Zijn ploegmaat Abdul Khalili faalde later weliswaar, maar namens de Portugezen gingen Ricardo Esgaio en William Carvalho in de fout. In de Tsjechische hoofdstad keken bijna 20.000 mensen naar de eindstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen