Winter: "Waar zijn we in godsnaam mee bezig?"

1 juli 2015, 10:55

Aron Winter, bondscoach van Oranje onder 19, snapt er niets van dat meerdere talenten door hun clubs niet zijn vrijgegeven voor het Europees kampioenschap van later deze maand in Griekenland.

"Er zijn clubs die spelers niet meegeven, omdat ze in de voorbereiding hun partij elf tegen elf willen completeren. Dan denk ik: waar zijn we dan in godsnaam mee bezig?", moppert Winter in gesprek met De Telegraaf. "We hebben een groot voetbalsymposium gehad - met alle trainers, technisch directeuren en hoofden jeugdopleiding - en willen de kwaliteit en de opleiding in Nederland verbeteren. Iets waar we allemaal achter staan. Als clubs dan niet meewerken aan het afstaan van spelers, dan hebben we ergens met elkaar de slag gemist."

Winter heeft slechts zeven spelers tot zijn beschikking die in maart ook deelnamen aan het kwalificatietoernooi. Toch ziet de oefenmeester het evenement in Griekenland, dat komende zaterdag begint en duurt tot en met 16 juli, met vertrouwen tegemoet. "Er staat opnieuw een groep met allemaal geweldige voetballers, maar deze zijn niet al een jaar bij elkaar en hebben nog geen toernooi met elkaar meegemaakt. In anderhalve week tijd moet dit een goede ploeg worden. Dat gaat lukken", aldus Winter.

Nederland speelt in de groepsfase tegen Duitsland, Spanje en Rusland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen