Besiktas gaat poging wagen voor komst Van Persie

1 juli 2015, 12:15

Besiktas gaat werk maken van de komst van Robin van Persie. Yalçin Kaya Yilmaz, bestuurslid van de Turkse topclub, laat woensdag in gesprek met HaberTürk weten dat er een serieuze poging ondernomen zal worden om de 31-jarige Nederlandse aanvaller over te nemen van Manchester United.

"Als de voorwaarden juist zijn en hij (Van Persie, red.) wil komen, dan gaan wij een bod doen, ook als we hiervoor financieel tot de limiet moeten gaan", zegt Yilmaz. De beleidsmaker ziet een deel van de transferinkomsten al terugverdiend worden. "Voor hem komt het publiek naar het stadion en hij zal ook goed zijn voor de merchandising."

De Turkse clubs worden steeds kapitaalkrachtiger omdat de inkomsten uit de verkoop van televisierechten maar blijven stijgen. Momenteel betaalt Digiturk, dat op het punt staat overgenomen te worden door BeIn Sports en daarmee de volgende aanwinst van de Qatarese firma wordt bij het veroveren van de mondiale televisiemarkt, ruim 500 miljoen euro voor de exclusieve uitzendrechten van de Super Lig. Over de laatste zestien jaar zijn de tv-rechten voor de Turkse competitie maar liefst veertig keer meer waard geworden.

De Super Lig is op het gebied van televisie-inkomsten de zesde liga van Europa, na Engeland, Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen