Douglas Costa voor 30 miljoen euro naar Bayern

1 juli 2015, 12:07

De miljoenentransfer van Douglas Costa van Shaktar Donetsk naar Bayern München is rond. Beide clubs maken woensdag via de officiële kanalen melding van de overgang van de 24-jarige Braziliaanse aanvaller naar de Allianz Arena. Met de deal is 30 miljoen euro gemoeid.

Shaktar-coach Mirca Lucescu had de overgang van Douglas Costa naar Bayern vorige week al verklapt. "Ik vind zijn vertrek heel normaal, Douglas kon bij ons niet meer groeien. Ik zie hem op termijn de opvolger van Arjen Robben worden, ze hebben een vergelijkbaar profiel en Douglas kan in de komende jaren op hetzelfde niveau komen. Hij is pas 24 jaar", zei de Roemeen tegen Dolce Sport. Douglas Costa deed zelf ook geen moeite om zijn transfer naar Bayern verborgen te houden. "Wie zou er niet graag voor Bayern willen spelen?", zei hij tegen Bild.

Douglas Costa kwam in januari 2010 van het Braziliaanse Grêmio naar Shaktar. Met die club werd hij van 2010 tot en met 2014 landskampioen, dit jaar ging de titel naar rivaal Dinamo Kiev.

Douglas Costa speelde afgelopen seizoen met Shaktar tegen Bayern in de achtste finales van de Champions League. Na een 0-0 gelijkspel in Oekraïne werd in Duitsland met 7-0 verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen