FC Porto legt twintig miljoen op tafel voor Imbula

1 juli 2015, 14:07

FC Porto heeft flink geïnvesteerd in de komst van een nieuwe middenvelder. Gilbert Imbula Wanga komt over van Olympique Marseille en kost de Portugese club een slordige twintig miljoen euro.

Imbula, beter bekend met Giannelli als voornaam, tekent bij FC Porto een contract voor vijf seizoenen. De Portugezen hebben de komst van de 22-jarige Fransman via de officiële kanalen bevestigd. Hij wordt de op één na duurste transfer uit de clubhistorie van FC Porto, alleen Hulk was iets duurder. Voor hem legde de club enkele jaren geleden 22 miljoen euro op tafel. Inclusief mogelijke bonussen zou de totale transfersom voor Imbula nog wel op hetzelfde niveau of zelfs hoger uit kunnen komen dan die voor de Braziliaanse spits.

Imbula debuteerde in 2009 bij Guingamp in het Franse betaald voetbal en maakte in 2013 de overstap naar Olympique Marseille. De nieuwe club van Karim Rekik betaalde destijds zeven miljoen euro voor hem.

Eerder vandaag bevestigde FC Porto het vertrek van de Colombiaanse aanvaller Jackson Martinez naar Atlético Madrid. Deze transfer leverde de Portugese topclub een slordige 35 miljoen euro op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen