Tevredenheid bij Ten Hag na 0-6 oefenzege Utrecht

1 juli 2015, 14:54

FC Utrecht zette zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen dinsdag voort met een oefenwedstrijd tegen het Regioteam. In de eerste helft wisten de Utrechters slechts één keer te scoren tegen de amateurs, na de pauze liep de score op. Mede dankzij drie doelpunten van Sebastien Haller (foto) werd het 0-6.

"Welk gevoel ik heb overgehouden aan de wedstrijd tegen het Regioteam? Ik ben tevreden", blikt Erik ten Hag, de nieuwe hoofdcoach van FC Utrecht, op de clubsite terug op de tweede oefenwedstrijd van deze zomer. "Al hoop je in de eerste helft wel op meer doelpunten. Kansen kregen we, zowel voor als na de rust, ruim voldoende. Maar de effectiviteit bleef wat achter. We hebben tot nu toe te veel kansen nodig om te scoren. En al is dat niet ongebruikelijk tijdens deze fase van een voorbereiding: we moeten meer scherpte eisen."

Eerder speelde FC Utrecht een oefenwedstrijd tegen SDC Putten (0-4). Ten Hag vindt het belangrijk om dit soort potjes te spelen. "Je kunt tijdens wedstrijden als deze goed werken aan de structuur van je elftal. Je hebt veel de bal, kunt daarin accenten leggen. De manier waarop we dat invullen, stemt tot tevredenheid."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen