Koeman laat miljoenenflop Osvaldo gratis gaan

1 juli 2015, 15:16

Het bijzonder slechte huwelijk tussen Southampton en Pablo Osvaldo is ten einde. Na twee jaar aan elkaar verbonden te zijn geweest, is het contract van de 29-jarige Italiaanse spits in het St. Mary's Stadium ontbonden. Dat meldt de formatie van manager Ronald Koeman via de officiële kanalen.

Osvaldo gaat bij Southampton de boeken in als misschien wel de grootste miskoop uit de clubgeschiedenis. De Engelse club legde in de zomer van 2013 maar liefst vijftien miljoen euro op tafel voor de spits, nadat hij het voorgaande seizoen zestien keer gescoord had voor AS Roma. Zijn komst was een idee van toenmalig manager Mauricio Pochettino, die Osvaldo kende uit een eerdere gezamenlijke periode bij Espanyol.

Southampton en Pochettino kregen snel spijt van de komst van Osvaldo, want de Italiaan bleek een losgeslagen projectiel. Hij misdroeg zich meerdere keren en na een incident op het trainingsveld besloot de club hem disciplinair te schorsen. Vervolgens werd hij verhuurd aan Juventus en Inter, maar ook in Milaan maakte de spits zichzelf onmogelijk. In februari haalde Boca Juniors hem binnen, zijn huurovereenkomst met de Argentijnse club liep deze week af. Hij moest dus terug naar Southampton, maar de club van Koeman zag geen heil in een verdere samenwerking. Osvaldo kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen