Officieel: Blind neemt stokje over van Hiddink

1 juli 2015, 17:07   Bijgewerkt: 1 juli 2015, 17:24

Het was al te verwachten, maar woensdagmiddag was er witte rook in Zeist zien: Danny Blind wordt definitief de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hij is de opvolger van de vertrokken Guus Hiddink, onder wie hij tot voor kort assistent-bondscoach was. De directie van de KNVB bereikte woensdag een akkoord met Blind en diens zaakwaarnemer. De oefenmeester zal tot en met het WK 2018 aan het roer staan bij Oranje.

Met ingang van 1 augustus is Blind officieel de nieuwe bondcoach van Oranje. De voormalig rechterhand van Hiddink zal aanblijven tot en met 1 augustus 2018, ware het niet dat er na het seizoen 2015/2016 wel een evaluatiemoment zal plaatsvinden. Dat is na het EK 2016 in Frankrijk, waarvoor het Nederlands elftal nog flink aan de bak zal moeten om zich te plaatsen.

"We zijn blij dat we na het afscheid van Guus Hiddink snel en in eigen huis een geschikte opvolger hebben gevonden. We wensen Danny, samen met zijn staf, veel succes toe", zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen via de officiële kanalen van de voetbalbond. Hij gaat samen met de rest van de bondsdirectie op zoek naar een nieuwe assistent-bondscoach. Ruud van Nistelrooy blijft in dienst als assistent.

In de aanloop naar de interlands tegen IJsland (3 september, thuis) en Turkije (6 september, uit) zal Blind op een persconferentie meer vertellen over zijn nieuwe uitdaging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen