Bondscoach Blind: "Het EK halen, dat is het enige doel"

1 juli 2015, 17:23

De KNVB maakte woensdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat Danny Blind definitief de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De 53-jarige Zeeuw is de opvolger van Guus Hiddink, die recent vertrok bij Oranje. Vanaf zijn vakantieadres heeft de voormalig rechterhand van Hiddink op zijn aanstelling gereageerd.

"Ik ga er samen met staf en spelers hard aan werken om ons te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. Dat is mijn enige doel, dat EK halen. Ik kijk nu niet terug en niet verder vooruit, alleen het halen van het EK telt", zegt Blind, die in de aanloop naar de interlands tegen IJsland (3 september, thuis) en Turkije (6 september, uit) op een persconferentie meer zal vertellen over zijn nieuwe uitdaging.

Blind start officieel op 1 augustus als bondscoach van Oranje en zal tot en met het WK 2018 in deze functie blijven. Na het seizoen 2015/2016 zal er wel een evaluatiemoment plaatsvinden. Ruud van Nistelrooy blijft in dienst als assistent, maar de KNVB gaat nog wel op zoek naar een nieuwe assistent-bondscoach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen