KNVB-directeur Van Oostveen: "Niet de leukste periode"

2 juli 2015, 08:08

Sinds het einde van het succesvolle WK van vorig jaar zomer in Brazilië is het een zware periode voor de KNVB. De prestaties van het Nederlands elftal zijn zwaar onder de maat en dat heeft ervoor gezorgd dat bondscoach Guus Hiddink vertrokken is. Danny Blind, voormalig rechterhand van de Varssevelder, neemt het roer over. Bondsdirecteur Bert van Oostveen is daar blij mee, maar geeft ook toe dat het 'niet de leukste periode' uit zijn loopbaan is.

"Alle partijen betreuren dat het is gelopen zoals het nu is gelopen met Guus", laat Van Oostveen optekenen in het Algemeen Dagblad. De KNVB-directeur stelde Hiddink aan voor een tweede periode als bondscoach van Oranje, maar zag deze uitlopen op een bittere teleurstelling. "Als directeur voer je liever een ander type gesprekken. Maar: het hoort ook bij topsport."

In korte tijd stonden Bert van Marwijk, Louis van Gaal, Hiddink en Blind aan de leiding bij Oranje. Van Oostveen trekt zich het behoorlijke aantal trainerswisselingen niet echt aan. "Er zijn niet meer wisselingen geweest dan onder mijn voorganger (Henk Kesler, red.). Het vertrek van Van Marwijk ging grotendeels op zijn eigen initiatief. Het succesverhaal Van Gaal is bekend. En met Hiddink is het teleurstellend voor beide partijen. Met Blind hopen we nu het EK te halen. De opdracht waar we voor staan is duidelijk: vier keer winnen", weet Van Oostveen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen