Kuyt is gretig: "Ik sta te trappelen om te beginnen"

2 juli 2015, 08:45

Er is een dag aangebroken waar veel supporters van Feyenoord lang naar hebben uitgekeken. Dirk Kuyt is na zijn comeback in De Kuip weer voor de eerste keer op de training van de Rotterdammers te bewonderen. Vanaf 10.00 uur staat de verloren zoon op het trainingsveld van Varkenoord.

Op het trainingscomplex is slechts ruimte voor een kleine 500 mensen, maar er worden veel meer Feyenoord-fans verwacht in Rotterdam-Zuid. Afgelopen zondag kwamen er 10.000 supporters af op de eerste training in De Kuip. Hoewel dat aantal uiteraard niet gehaald zal worden, zal er sprake zijn van ruimtegebrek. "Gelukkig ben ik voetballer bij Feyenoord en zit ik niet bij de beveiliging", lacht Kuyt in het Algemeen Dagblad.

Alle positieve aandacht doet de 34-jarige aanvaller goed. "Ik was al blij dat ik na al die jaren terug ben bij Feyenoord en de positieve reacties van alle mensen hebben dat gevoel alleen maar versterkt. Ik heb geen idee hoeveel mensen er daadwerkelijk bij willen zijn tijdens mijn eerste training, ik laat het maar allemaal op mij afkomen", aldus Kuyt, die naar eigen zeggen zeer gretig is. "Maar ik sta te trappelen om te beginnen, de vakantie heeft wel lang genoeg geduurd."

Na een lang en vermoeiend seizoen met Fenerbahçe in Turkije werd in samenspraak met coach Giovanni van Bronckhorst besloten om een paar dagen later te starten. "Eigenlijk was het de planning om op 6 juli te beginnen bij het trainingskamp in Oostenrijk. Maar met Fenerbahçe misten wij net de bekerfinale. Daarom ben ik er nu alweer bij. Ik pik nog twee trainingen in Nederland mee, want dit moet een scherpe voorbereiding worden. Of ik er zaterdag bij de eerste oefenwedstrijd tegen SC Feyenoord al bij ben, is afwachten. De kans is niet groot, want ik heb dan pas twee trainingen in de benen", stelt Kuyt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen