KNVB wil Van Basten als nieuwe assistent-bondscoach

2 juli 2015, 13:01

In de zoektocht naar een nieuwe assistent-bondscoach is de KNVB uitgekomen bij Marco van Basten. De Nederlandse voetbalbond hoopt de assistent-trainer van AZ te strikken als de nieuwe rechterhand van Danny Blind, die de vertrokken Guus Hiddink opvolgt als bondscoach van Oranje. Van Basten heeft de interesse in zijn persoon vandaag (donderdag) bevestigd.

Na de training van AZ heeft Van Basten toegegeven dat de KNVB bij hem aangeklopt heeft. "Ik wacht het op dit moment wel nog even af. Een dubbelrol zie ik in ieder geval niet zitten en ik heb het ook prima naar mijn zin bij AZ", aldus de oud-bondscoach van het Nederlands elftal tegen het ANP. "Phillip Cocu heeft het ooit wel gecombineerd met zijn assistentschap bij PSV. Maar dat kan alleen als je als derde assistent werkzaam bent bij Oranje."

Door deze woorden heeft het er alle schijn van dat Van Basten de belangrijkste assistent van Blind moet worden. Ruud van Nistelrooy behoort ook tot de technische staf van het Nederlands elftal.

Technisch directeur Earnest Stewart van AZ heeft aangegeven dat een dubbelrol ook voor de Alkmaarders niet bespreekbaar is. "We gaan donderdagmiddag in ieder geval rond de tafel zitten en kijken wat we gaan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen