De Boer blikt vooruit: "We zijn wel op zoek naar een spits"

3 juli 2015, 12:05

In Oostenrijk werkt Ajax deze week toe naar het nieuwe seizoen. Coach Frank de Boer en zijn spelers moeten al vroeg aan de bak, want eind juli staan de eerste wedstrijden in de voorronde van de Champions League op het programma. De Boer doet er alles aan om zijn ploeg klaar te stomen voor die duels.

"Je kan niet zoals andere jaren voorzichtig opbouwen", zegt De Boer op Ajax.nl over de trainingsopbouw van deze zomer. "Daarom hebben we ook gekozen voor zwaardere, Champions League-waardige tegenstanders in de oefenwedstrijden. Onze spelers moeten nu na vier weken 90 minuten kunnen spelen. We begrijpen dat ze dan nog niet helemaal op honderd procent zullen zitten, maar ze moeten er wel dicht tegenaan zitten."

Als nummer twee van de Eredivisie moet Ajax twee voorrondes winnen om de groepsfase van de Champions League te halen. "Dat wordt nog heel lastig, want de Russische clubs zijn allang weer bezig", weet de coach van de Amsterdammers. "Wij hebben op het moment van de eerste wedstrijd pas vier weken voorbereiding gehad. Als je ziet welke teams in de voorrondes staan; daar heb je niet zomaar van gewonnen. Het zal een hels karwei worden. Dat we aan het begin van het seizoen de belangrijkste wedstrijden hebben, kan ook een voordeel zijn, maar ik heb liever dat je al zeker bent van de Champions League. Want dat is en blijft het mooiste podium."

Met welke selectie Ajax aantreedt in de CL-voorronde is nog niet duidelijk. Na het vertrek van Richairo Zivkovic en Kolbeinn Sigthórsson ziet de club krap in de spitsen, Arek Milik is de enig overgebleven 'nummer negen' in de selectie. De Boer wacht af wat er gaat gebeuren op de transfermarkt. "We gaan niet kopen om het kopen. Maar we zijn wel op zoek naar een spits. Het is alleen niet makkelijk. Stel dat Milik wegvalt, dan mis je een échte spits. Anwar kan er spelen, Davy kan dat, maar het is niet ideaal. Als er een speler is die echt een toegevoegde waarde heeft, dan gaan we hem halen. Anders gaan we het met deze groep doen", aldus de coach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen