PSV legt talent uit Hongarije voor één jaar vast

3 juli 2015, 13:51

Bertalan Kun, een pas 16-jarige speler uit Hongarije, heeft vrijdag zijn eerste contract getekend bij PSV. De middenvelder heeft voor één jaar getekend, met optie voor een tweede seizoen.

Kun verhuisde in 2011 met zijn familie vanuit Hongarije naar Nederland en kwam vervolgens bij PSV terecht. Daarvoor speelde hij bij Veszprem FC Use, een club uit zijn vaderland. Omdat de FIFA geen toestemming gaf voor de overschrijving van Kun naar PSV, mocht de Hongaar de afgelopen jaren geen officiële wedstrijden spelen voor PSV. Nu hij een contract getekend heeft, gaat PSV nogmaals proberen om de papieren op orde te krijgen. De bedoeling is dat de talentvolle Hongaar komend seizoen uitkomt in PSV onder 17.

Kun hoopt dat er groen licht komt van de FIFA. "Helaas mocht ik nog niet spelen in teamverband. Dat was moeilijk, maar mijn ouders hebben me altijd hoop gegeven. Ze zijn me blijven steunen. Het is een fantastisch gevoel dat ik nu een contract heb. Ik ben blij dat ik bij deze mooie club kan spelen", zegt hij op PSV.nl.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen